BEHANDELINGEN
SPECIALISATIE
COUPEROSE

Couperose kan op verschillende manieren behandeld worden. Wij hebben gekozen voor een manier waarbij de adertjes weggehaald worden, zonder dat u uw natuurlijke blos verliest. Bij veel andere behandelingen krijgt men een grauwe en grijzige huid en dat willen wij natuurlijk voorkomen.

Door middel van een heel dun warm naaldje branden we het adertje dicht op de plaats waar hij zit. Er ontwikkelt zich een korstje en dat valt er met een week af. Dan is hij verdwenen. We prikken niet door de huid heen, maar raken alleen het adertje aan.

 

Waar komt het vandaan?

Helaas is tot op de dag van vandaag niet duidelijk waar couperose vandaan komt. Wat we wel weten is dat het bij blanke mensen eerder voorkomt. Ook na een tijd van ontstekingen in de huid is het mogelijk dat je couperose krijgt, bijvoorbeeld bij Rosasea. Er bestaan duizend adertjes in onze huid. Bij te veel blootstelling aan ultraviolet licht van de zon, wordt het risico op couperose vergroot. Ook bij temperatuurswisselingen (warm/koud) is er meer kans op couperose.

 

Wat kan ik er zelf aan doen?

Couperose is niet te genezen, maar het is wel enigszins te voorkomen.

  • Vermijd grote temperatuurschommelingen. Hierdoor wordt couperose uitgelokt. Ook sauna en bubbelbaden kunnen couperose uitlokken of verergeren.
  • Let op voeding. Sommige voedingsproducten kunnen couperose uitlokken. Denk hierbij aan alcohol, specerijen en hete spijzen en dranken.
  • Behandel uw gezicht met zachte producten. Gebruik geen reinigingsproducten die zeep bevatten. Let erop dat het water waarmee het gezicht gewassen wordt niet te warm of te koud is.
  • Bescherm uw huid met een vette crème tegen externe factoren, zoals wind en kou.
  • Zorg ervoor dat u altijd een zonnefactor gebruikt voor het gezicht, het hele jaar door. Een zonnefactor in een crème beschermt niet de hele dag!
  • Gaat u schaatsen of skiën, gebruik dan een zeer vette crème met een sunblock. Gebruik 's zomers altijd een sunblock.
  • Het is een goede gewoonte om de huid af en toe te scrubben om de dode huidcellen te verwijderen. Heeft u last van couperose, dan is het van belang dat u een zeer milde scrub gebruikt.
  • Wees voorzichtig met sporten. Excessieve krachtsinspanning is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.
  • De zonnebank is uit den boze bij couperose. Wilt u toch een gezond kleurtje, gebruik dan een zelfbruinend product of een getinte dagcrème.
  • Er bestaat geen geneesmiddel tegen couperose. Sommige geneesmiddelen zoals cortisonen kunnen couperose zelfs uitlokken of verergeren. Wees hier dus voorzichtig mee.

Voor informatie over al onze behandelingen kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Het goede gevoel . Prins Bernhardplein 13 . 5391 AR . Nuland . 073-6892293