BEHANDELINGEN
SPECIALISATIE
OUDERDOMSVLEKKEN

Ouderdomsvlekken zijn op de huid liggende, bruine vlekken die er steeds donkerder uit gaan zien. Veel mensen weten niet dat daar eenvoudig iets aan te doen is.

 

Er zijn verschillende manieren om hier iets aan te doen, bijvoorbeeld met stikstof, door te snijden of met een laser. Om het minder te laten worden kan er ook gekozen worden voor fruitzurenpeeling of dermabrasie. Ook zijn er producten die het minder kunnen maken.

 

Als u er echt van af wilt, kiezen wij voor de behandelmethode met de minste kans op littekens. Door middel van een heet haakje wordt de ouderdomsvlek van de huid verwijderd. Er wordt dus niet gesneden. We zorgen ervoor dat er het minst kans is dat er littekens ontstaan, omdat we bij de goede huidlaag stoppen en niet verder gaan dan dat. Het genezingsproces verloopt ook veel sneller op deze manier. Er vormt zich een korstje. Die valt eraf en uw ouderdomsvlek is verdwenen.

 

Na het behandelen mag u de eerste twee weken niet in direct contact komen met de zon om beschadiging van het goede weefsel te voorkomen.

 

Ouderdomsvlekken komen vooral voor op gezicht en handen omdat deze het meest in de zon komen. Mensen met een lichte huid hebben er veel meer kans op. Er is ook meer kans op als je ouder wordt, maar ze ontstaan vooral op jonge leeftijd al in de huid. Ouderdomsvlekken worden ook wel zonnevlekken of levervlekken genoemd. Ouderdomsvlekken (lentigo) is een pigmentafwijking in de huid en is goedaardig.

 

De oorzaak van het krijgen van ouderdomsvlekken is dus ook heel simpel uit te leggen. Zon is echt nummer 1 in deze. We kunnen het dan ook niet vaak genoeg zeggen: smeer u elk uur goed in met een hoge factor (minimaal factor 30) en vergeet uw handen niet. Daarnaast speelt veroudering ook mee.

 

De belangrijkste reden waarom de meeste mensen ouderdomsvlekken weg laten halen is om dat ze ineens kunnen veranderen en ze daar niet op willen wachten. Laat ze altijd even nakijken voordat u ze weg laat halen. Er is vaak niets aan de hand, maar laat het altijd even nakijken, ook voor uw eigen gevoel. Daarnaast zijn ze erg ontsierend en dat is ook een goede reden om ze weg te laten halen. Ze hebben geen functie voor de huid verder.

Voor informatie over al onze behandelingen kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Het goede gevoel . Prins Bernhardplein 13 . 5391 AR . Nuland . 073-6892293