BEHANDELINGEN
SPECIALISATIE
RSI BEHANDELING

RSI is de afkorting van repetivive strain injury.

Dat betekent een blessure door een herhaalde belasting. Door dezelfde beweging te blijven maken, neemt de spierspanning toe en kan de spier niet meer ontspannen. De doorbloeding neemt af en dat veroorzaakt pijn. RSI is een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten.

 

Laat altijd vaststellen waar uw RSI zit. Dit is belangrijk voor de behandeling. RSI is mogelijk in de pols, arm, elleboog, schouders en nek.

 

Het begint vaak met een tinteling, stramheid en stijfheid. Het kan ook dat er afwisselende klachten zijn in de arm of schouder. Het verloop is sluipend en dat maakt het vaak zo moeilijk om te traceren. Maar een dof stram gevoel is altijd een alarmbel. Onderneem actie!

 

In de laatste jaren, van 2008 tot 2013, is er een methode ontwikkeld die heel goed helpt bij deze klachten. Het maakt niet uit of u er al lang of kort last van heeft. De duur van de behandeling zal wel wat langer zijn als er al langer klachten zijn. Er is dus echt wel iets aan te doen. U hoeft niet met pijn rond te blijven lopen!

 

Deze behandeling laat de spier weer zijn spanning verliezen en zorgt ervoor dat de spanning niet zo snel weer opgebouwd wordt. Naarmate de behandelingstijd vordert, zult u zelf merken wanneer de spanning weer terugkeert, waardoor u het kunt gaan voorkomen.

Omdat het altijd een zwakke plek zal blijven, is het raadzaam deze behandeling om de zes weken te herhalen om de spier in goede conditie te houden. Daarnaast zorgt deze behandeling ervoor dat de bloedcirculatie optimaal is. Dit helpt de spier optimaal zuurstof en voedingsstoffen opnemen om een gezonde verbranding te creëren. Ook het afvoeren van afvalstoffen wordt bevorderd bij deze behandeling.

 

Deze behandeling is altijd in kuurvorm en wordt langzaam afgebouwd naar één keer in de vijf a zes weken.

 

 

Voor informatie over al onze behandelingen kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Het goede gevoel . Prins Bernhardplein 13 . 5391 AR . Nuland . 073-6892293