BEHANDELINGEN
SPECIALISATIE
STEELWRATJES

Er is een hele makkelijke manier voor het behandelen van steelwratten. Met een warm haakje wordt het wratje van de goede huid afgehaald. Er ontwikkelt zich een korstje en die valt er na een week af. Dan ziet u meteen het mooie resultaat. Soms kan de huid eronder nog wat roze zijn in verband met de genezing. Dat kleurt geleidelijk mee in de kleur van de huid.

 

Steelwratten, ook wel fibromen of skintags genoemd, zijn zachte, goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een bobbeltje of steeltje die met name ontstaan in de hals, nek of onder de oksels of borsten. Steelwratten komen voor in de kleur van de huid maar er zijn ook donkerder varianten. Toch zijn ze lichter dan moedervlekken en op die manier makkelijk te onderscheiden. Steelwratten zijn enkele millimeters groot en kunnen in enkele vorm voorkomen maar ook met tientallen tegelijk.

 

Hoe steelwratten exact ontstaan, is nog onduidelijk. Vooralsnog is dan ook niet bekend hoe ze voorkomen kunnen worden. Wat een rol kan spelen is genetische aanleg, leeftijd, overgewicht, hormonen, schuring met bril of kleding, contact met sieraden of een slecht genezen wondje.

 

Zijn steelwratten besmettelijk?

In tegenstelling tot gewone wratten, zijn steelwratten niet besmettelijk. Ze ontstaan dan ook niet door een virusinfectie, maar door een verstoring in het vetweefsel. Ondanks de naam horen steelwratten eigenlijk niet thuis in de wrattenfamilie. Steelwratten zijn ontsierend en zitten veelal op plekjes waar ze langs de kleding schuren en kunnen gaan irriteren of jeuken.

 

Voor informatie over al onze behandelingen kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Het goede gevoel . Prins Bernhardplein 13 . 5391 AR . Nuland . 073-6892293