BEHANDELINGEN
PERMANENTE MAKE-UP
WENKBRAUWEN

Er zijn meerdere mogelijkheden om wenkbrauwen te behandelen met permanente make-up. Afhankelijk van uw inplant en kleur  van uw wenkbrauwen kan er gekozen worden voor:

 

Wenkbrauw Waas

Dit is een techniek om een waas onder de wenkbrauwhaartjes te zetten zodat er meer uitdrukking ontstaat in het gezicht.

 

Wenkbrauw Hairstroke

Met deze techniek worden er haartjes gezet waardoor er een natuurlijker effect wordt verkregen, naast dat het ook meer uitdrukking geeft in het gezicht.

 

Wenkbrauw Hairstroke 3D

Dit is de laatste nieuwe techniek en heeft het meest natuurlijke effect. Door de Hairstroke techniek toe te passen in combinatie met het werken met kleurnuances  krijgt u de meest natuurlijke wenkbrauw die er gezet kan worden met permanente make-up.

 

Permanente make-up

 

Elke moderne vrouw wil er graag op elk moment van de dag perfect, mooi en verzorgd uitzien.  Met gewone make-up bereik je dit niet; het loopt vaak uit.

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid. De meest gevraagde behandelingen hebben betrekking op de wenkbrauwen, eyeliner, en de liplijnwaas die 2 ½ tot 5 jaar blijven zitten.

Wij gaan echter nog een stapje verder en hebben alle specialisaties in huis zoals 3D, kleurenlijntjes, full-color lips, tepelhoven en littekens.

Zijn uw wenkbrauwen niet meer goed van vorm?

Loopt uw eyeliner altijd uit aan het einde van de dag?

Blijft uw liplijn niet de hele dag zitten?

Kunt u zich niet meer zo goed opmaken zonder bril?

 

Permanente make-up zit meteen goed als u ’s morgens uit bed stapt en blijft zitten tijdens sporten en zwemmen. Uw permanente make-up blijft altijd op zijn plaats en loopt niet meer uit. Door gebruik te maken van uitsluitend de beste pigmenten en de allernieuwste technieken bent u verzekerd van de beste kwaliteit en hygiëne conform het GGD-keurmerk.

 

Waarom geen tatoeage maar juist permanente make-up?

Het grote verschil is dat er geen bloedbanen geraakt worden, omdat permanente make-up niet zo diep in de huid gezet wordt. Er kan dus geen littekenweefsel ontstaan. In het gezicht gebeurt dat namelijk veel sneller dan op de rest van de huid. Daarnaast blijft pigment van permanente make-up niet zo lang dat hij zo erg kan verkleuren dat het niet meer mooi is. Alle kleuren lopen terug, ook bij een tatoeage. Maar bij een tatoeage is het onmogelijk om terug te kleuren. Als laatste werken we met fijner materiaal en met fijnere naalden waardoor we fijner kunnen werken.

 

Informatie over permanente make-up en wat u moet weten vooraf.

Op een paar contra-indicaties na, is permanente make-up geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Met contra-indicaties wordt bedoeld: aandoeningen of ziektes waarbij permanente make-up niet mag worden toegepast. Een paar voorbeelden hiervan kunnen zijn: gebruik van bloedverdunners, alcohol of aspirines. Wanneer dit gebruikt wordt 24 uur voorafgaande aan de behandeling, is er tijdens de behandeling bloedverlies en pakt het pigment minder goed.

Verkleuring kan optreden indien u allergisch bent voor antibiotica of ingrediënten waar u allergisch voor bent.

Bij keloidvorming (de wondgenezing gaat dan gepaard met zwaar verdikte littekens over de grenzen van de verwonding) kan er geen behandeling plaatsvinden.

U tekent ervoor dat onze behandelaar u gaat behandelen. Hiermee geeft u toestemming dat dit bij u gedaan wordt. Dit is tevens nodig voor de GGD. De volgende zaken zijn goed om van tevoren te weten:

Neem 24 uur van te voren geen alcohol, drugs of bloedverdunners.

Zorg dat u gegeten heeft voordat u komt.

Denk vast na over de kleur en neem eventueel het oogpotloodje dat u altijd gebruikt mee.

Besef dat de behandeling een uur duurt.

Er is altijd een nabehandeling nodig. Deze nabehandeling is minimaal zes weken na de eerste behandeling.

Wij raden het af om midden in de zomer (juli/augustus) uw permanente make-up te zetten.

 

Permanente make-up te donker?

Helaas is dit een bijkomende werking van de behandeling. Het pigment ligt hierbij nog op de huid. Nadat het genezingsproces is voltooid, ziet u pas goed het resultaat. Tijdens het genezingsproces komen er kleine korstjes op de behandelde plek. Na gemiddeld één week verschijnt een zachtere kleur. Als de korstjes eraf vallen kan de huid nog iets roze zijn, dit komt omdat de huid nog wat tijd nodig heeft om volledig te helen. De genezingstijd van de wond, zoals we dat noemen, is twee weken. De genezing van de huid is daarna nog vier weken.

 

IS HET EINDRESULTAAT VAN PERMANENTE MAKE UP DIRECT ZICHTBAAR?

Nee, het eindresultaat is zichtbaar na ongeveer vier tot zes weken. De huid is na de behandeling wat gezwollen. Na behandeling zijn de behandelde plekken 40 tot 60 procent donkerder, dit zal met de weken lichter worden.

 

Nazorg permanente make-up

De genezingstijd van een permanente make-up bedraagt ongeveer twee maanden. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.

De eerste 24 uur mag het gebied waar u behandeld bent niet nat worden. De eerste dag is het belangrijk om, tot u naar bed gaat, elk uur vijf minuten te koelen. Dit kan bijvoorbeeld al met een ijsblokje of een theelepeltje uit de vriezer. Maak gebruik van een dicht zakje en leg deze in een handdoek. Deze handdoek kunt u vervolgens tegen de behandelde plek aanhouden.

Wanneer u last heeft van zwelling van de wenkbrauwen, ga dan koelen zonder dat het nat wordt. Het is dan beter om tien minuten per keer te koelen.

Tijdens de gehele genezingstijd is een goede persoonlijke hygiëne van de permanente make-up absoluut noodzakelijk. Direct na het aanbrengen van de permanente make-up is de behandelde plek nog open en door koelen ontstaat er een huideigen afgedichte pleister. Die zorgt voor de bescherming. Blijf daar dan ook af en smeer er niets op.

Tot twee weken na de behandeling mag u geen zeep of crème gebruiken op de behandelde plek. Was zo mogelijk de wond tweemaal per dag met schoon water en niet met make-up remover. Dit wassen doet u deppend. Dep de wond zo mogelijk na het wassen met een schone tissue voorzichtig droog.

Houdt de cosmetische tatoeage zoveel mogelijk droog.

Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.

Draag geen pleisters of verband over de permanente make-up.

Breng in geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing.

Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak daarnaast geen gebruik van sauna of stoombad gedurende de eerste twee weken.

Stel de behandelde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de cosmetische tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Tot 48 uur na de behandeling, mag u geen aspirineproducten gebruiken. Deze producten werken bevorderend voor blauwe plekken en eventuele bloedingen.

Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn, altijd contact op met de huisarts.

 

 

Voor informatie over al onze behandelingen kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Het goede gevoel . Prins Bernhardplein 13 . 5391 AR . Nuland . 073-6892293